Lök- och tomatomelett

 
En god och enkel omelett, gjord på ingredienser som fanns hemma i kylskåpet. Passar bra till frukost tillsammans med någon smörgås.
 
 
För en person:
2 ägg
1/4 gul lök
1 tomat
2 msk vatten
salt
peppar
oregano
 
Gör så här:
Hacka löken och halva tomaten i små bitar. Blanda ihop dem med äggen, vattnet och kryddorna. Sätt på en stekpanna på hög värme, droppa i lite olja och låt det bli varmt. Häll nu i äggblandningen och sänk värmen. Låt omeletten stå på ganska svag värme tills den är genomstekt, vik då ihop den och lägg upp på tallriken tillsammans med andra halvan av tomaten och andra valfria grönsaker. Jag hällde även på lite balsamvinäger och strödde över några solroskärnor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback