Morot- och rågscones
Förvånansvärt goda frukostscones med massa goda och nyttiga ingredienser.

(Serveringsförslag: Pesto och tomat, eller skinka och gurka)
Ugn 250°, 10 minuter
Ingredienser:
3 dl rågsikt
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 finriven morot
drygt 1 dl delade valnötter
2 dl naturell yoghurt
½ dl rapsolja
Gör så här:
Blanda rågsikt, havregryn, salt och bakpulver i en bakbunke. fördela den rivna moroten och valnötterna jämnt i mjölblandningen, tillsätt sedan yoghurt och olja. Knåda ihop till en jämn smet och klicka upp den i två delar på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors över sconesen och nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter till de har fått en fin gyllerbrun färg.

Kommentarer
Postat av: Eva
Enkelt och nyttigt :)...vilken bra kombination.
Trackback