Yoghurtbröd
Ugn 200°, ca 55 minuter.
Ingredienser för 1 bröd:
2 dl fiberhavregryn
3 dl grahamsmjöl
1,5 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
1/4 dl linfrön
1 tsk salt
drygt 1/2 dl russin
1 dl solroskärnor
knappt 1 dl grovhackad mandel
4 tsk bakpulver
1/2 dl rågkross (blötlagd ca 20 minuter i hett vatten)
ca 4 dl naturell yoghurt
ev. 2 msk valfri sylt eller marmelad
Pumpakärnor eller andrafrön till botten av bakformen
Gör så här:
Sätt på ugnen. Blanda först alla torra ingredienser i en bakbunke, rör sedan ner yoghurten och eventuellt sylten. Smörj en avlång bakform, täck bottnen med pumpakärnor och häll i degen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 55 minuter.
Tada! Ett utsökt bröd till frukost eller förmiddagsfika!


Kommentarer
Trackback